خلية النحل يميميم رووووعه و هششششششششه
بسم الله نبدأ
المقادير
3 كوب دقيق منخول
1/2 كوب سكر بودرة
6 ملاعق كبيرة حليب بودرة
4 ملاعق كبيره زيت ( او 2 ملعقه كبيره سمن )
1 ملعقة صغيرة خميرة فوريه
1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ذرة ملح
ماء دافئ للعجن ( تقريبا1/4 1 كوب قد يزيد أو يقل حسب نوع الدقيق)
1 علبة قشطة للحشو ( لونا او نستله او اي نوع تحبيه )
رشة سمسم
شيره ثقيلة القوام ( تقريبا 1/2 كوب او حسب الرغبه )
الطريقة
نخمر الخميرة في القليل من السكر و القليل من الماء الدافئ لمدة عشر دقائق
و ده شكلها بعد التخمير
نضع الدقيق + الحليب البودرة + السكر البودرة + الملح + البيكنج بودر معا
ثم نضع الزيت
و تفرك بالاصابع لتوزيع الزيت في خليط الدقيق
ثم نضع الخميرة و تعجن بالماء الدافئ شوية شوية (يعني ضعي 1/2 كوب في الاول و اعجني كويس و زيدي الماء تدريجيا و اعجني حتي نحصل علي عجينه طرية تلتصق باليد و كل ما عجنتي يكون أحسن و النتيجة افضل
و دي صورة العجينة
و تترك لتخمر لمدة 2 ساعتين حتي يتضاعف حجمها
تفرد علي سطح مرشوش بالدقيق ثم تقطع دوائر و تحشي بالقشطه و تغلق علي شكل كرات صغيره في حجم عين الجمل
أو تقطع باليد كرات صغيره و تحشي بالقشطه
ثم ندهن الصينيه بالزيت و نضع الكرات بجانب بعض و ندهن السطح بالحليب او البيض المخفوق ( انا دهنتها بباقي القشطه ) و ترش بالسمسم
تدخل الفرن الساخن مسبقا علي درجة حراره متوسطه حتي تحمر من تحت ثم نشغل الشوايه قليلا حتي تحمر من فوق
ثم تسقي بالشيره قليلا
بسم الله نبدأ
المقادير
3 كوب دقيق منخول
1/2 كوب سكر بودرة
6 ملاعق كبيرة حليب بودرة
4 ملاعق كبيره زيت ( او 2 ملعقه كبيره سمن )
1 ملعقة صغيرة خميرة فوريه
1/2 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
ذرة ملح
ماء دافئ للعجن ( تقريبا1/4 1 كوب قد يزيد أو يقل حسب نوع الدقيق)
1 علبة قشطة للحشو ( لونا او نستله او اي نوع تحبيه )
رشة سمسم
شيره ثقيلة القوام ( تقريبا 1/2 كوب او حسب الرغبه )
الطريقة
نخمر الخميرة في القليل من السكر و القليل من الماء الدافئ لمدة عشر دقائق
و ده شكلها بعد التخمير
نضع الدقيق + الحليب البودرة + السكر البودرة + الملح + البيكنج بودر معا
ثم نضع الزيت
و تفرك بالاصابع لتوزيع الزيت في خليط الدقيق
ثم نضع الخميرة و تعجن بالماء الدافئ شوية شوية (يعني ضعي 1/2 كوب في الاول و اعجني كويس و زيدي الماء تدريجيا و اعجني حتي نحصل علي عجينه طرية تلتصق باليد و كل ما عجنتي يكون أحسن و النتيجة افضل
و دي صورة العجينة
و تترك لتخمر لمدة 2 ساعتين حتي يتضاعف حجمها
تفرد علي سطح مرشوش بالدقيق ثم تقطع دوائر و تحشي بالقشطه و تغلق علي شكل كرات صغيره في حجم عين الجمل
أو تقطع باليد كرات صغيره و تحشي بالقشطه
ثم ندهن الصينيه بالزيت و نضع الكرات بجانب بعض و ندهن السطح بالحليب او البيض المخفوق ( انا دهنتها بباقي القشطه ) و ترش بالسمسم
تدخل الفرن الساخن مسبقا علي درجة حراره متوسطه حتي تحمر من تحت ثم نشغل الشوايه قليلا حتي تحمر من فوق
ثم تسقي بالشيره قليلا